Een voedselvergiftiging ontstaat vrij plotseling en duurt over het algemeen maximaal 4 dagen. De eerste dagen zijn hierin vaak het hevigst en zorgen vaak voor het meeste vochtverlies. De laatste dag(en) is vaak al minder heftig.
Voedselvergiftiging duur – normaal
Hoewel een voedselvergiftiging veel oorzaken kan hebben verschilt de gemiddelde duur van een voedselvergiftiging niet veel onderling. Een gemiddelde voedselvergiftiging duur in ieder geval één dag en maximaal 3 á 4 dagen. Hoe heftig een voedselvergiftiging zich in die tijd uit is wel verschillend, maar een algemeen beeld is dat na deze 3 tot 4 dagen er niet of nauwelijks klachten meer zijn. Is dit niet het geval, dan zou het kunnen dat er nog iets anders aan de hand is.
Voedselvergiftiging duur 4+ dagen
Heb je na 4 dagen nog altijd te maken met een hevige voedselvergiftging, dan wordt het verstandig de huisarts te raadplegen. Zeker wanneer de hevigheid niet afneemt, kan er meer aan de hand zijn dan een doorsnee voedselvergiftiging. Je kunt bijvoorbeeld te maken hebben met een bacteriële infectie. Dit zorgt voor langdurige en hevige klachten maar is vrijwel altijd ook simpel te behandelen. Twijfel niet te lang met het raadplegen van een huisarts, omdat uitdroging een groot gevaar vormt bij een langdurige voedselvergiftiging.